~ Миколаївський регіональний
центр підвищення кваліфікації ~


МРЦПК » Плани та звіти » Звіти » ЗВІТ Про роботу Миколаївського регіонального центру підвищення кваліфікації у 2023 році
ЗВІТ Про роботу Миколаївського регіонального центру підвищення кваліфікації у 2023 році
Додати до закладок | 9-01-2024, 12:30

У 2023 році підвищення кваліфікації державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад у Миколаївському регіональному центрі підвищення кваліфікації (далі – Центр) відбувалося згідно розпорядження, затвердженого начальником обласної військової адміністрації від 04.01.2023 №4-р та погодженим Національним агентством України з питань державної служби (далі – НАДС); реалізації Статутних завдань закладу, включаючи виконання додаткових завдань, окремих доручень вищих органів влади та з дотриманням вимог, які визначені у відповідних нормативно-правових документах.

Впродовж 2023 року навчально-організаційним відділом Центру було проведено130 заходів, з них 72 освітні заходиіз запланованих за планом-графіком 82 заходів та 58 на договірній основі.

Лабораторією цифрового навчання було організовано та проведено 22 освітніх заходи.

За короткостроковими програмами підвищили свою кваліфікацію 5602 особи, за професійними програмами - 175 осіб. Разом 5777 особи.

За 2023 рік навчально-методичним відділом підготовлено та подано на погодження в НАДС ІІ та ІІІ пакети загальних освітніх програм підвищення кваліфікації, у кількості 24 програми. Всі програми пройшли атестацію в НАДС.

Також, протягом 2023 року відбувся перегляд (та за необхідності внесення кореляцій) кейсу спеціальних короткострокових програм Центру – 15 од.

Фахівцями відділу розроблялися 5 нових спеціальні короткострокові програми підвищення кваліфікації у співпраці зі структурними підрозділами ОВА, державними підприємствами, установами і організаціями.

Було розроблено нові навчально-тематичні плани до 3професійних програм підвищення кваліфікації, розроблялися тести поточних та підсумкових завдань, підготовлені 3 Каталоги освітніх програм підвищення кваліфікації.

Проведено комунікативні заходи.

18 серпня 2023 року підготовлено та проведено круглий стіл «Південь України: перспективи післявоєнного відновлення регіону» за участю представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування Одеської, Миколаївської, Херсонської областей, науковців, позаштатних викладачів Центру, представників громадськості та медіа.

Метою заходу стало обговорення сучасного стану регіону, визначення ключових векторів розвитку Півдня України у післявоєнний період, поширення практичного досвіду щодо підтримки та відновлення соціально-економічного, культурного життя громад.

Фахівці навчально-організаційного відділу Центру для організації освітнього процесу продовжили використання таких онлайн технологій: google-реєстрація учасників навчання, зум-конференції, google-тестування, google-анкетування за результатами навчання; робота в онлайн чатах; обмін інформацією між учасниками навчання, викладачами та Центром за допомогою електронних ресурсів.

З метою прискорення можливості вчасно й на містах отримувати сертифікати по завершенню курсу, завідувачем лабораторії цифрового навчання розроблено й введено в експлуатацію автоматизоване програмне забезпечення для формування електронного документу про підвищення кваліфікації.Впроваджено Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та зареєстровано Центр в сервісі ЄСІСТ. Автоматизовано обробку даних електронної бази по проведеним освітнім заходам провідним фахівцем лабораторії, - до роботи залучено штучні інтелектуальні системи, - що прискорило виконання однотипних операцій.

Впродовж звітного періоду фахівцями відділу було здійснено низку організаційних заходів, які дозволили вивчити та узагальнити інформацію щодо потреб місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування регіону у підвищенні кваліфікації в Центрі на 2024 рік. Для вивчення потреб на 2024 рік за професійними (сертифікатними) та короткостроковими програмами нами було використано електронну формудля заповнення вивчення потреб з підвищення кваліфікації за посиланням.

Питання добору науково-педагогічних працівників та викладачів-практиків з метою залучення до освітнього процесу залишається для Центру завжди актуальним та нагальним, особливо під час війни. Так, впродовж 2023 року з Центром співпрацювало близько 55 викладачів за угодами цивільно-правового характеру. Навчально-організаційним відділом було укладено 55 цивільно-правових договорів за бюджетним фондом та 13 за госпрозрахунковим фондом. Серед них – провідні науковці вищих навчальних закладів та викладачі-практики з досвідом роботи у відповідних сферах діяльності м. Миколаєва та інших регіонів України. За підсумками кожного місяця було розраховано, складено та підписано акти наданих послуг та додаткові угоди з позаштатними викладачами.

До викладання в Центрі залучалися позаштатні викладачі з інших регіонів України. Також, наші колеги з інших Центрів запрошували викладачів Миколаївського Центру для викладання у своїх регіонах.


Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.
(0512)
47 41 87